ساعات کارکرد عادی چقدر است؟
ساعات کارکردعادی چقدر است 176 ساعت یا 192 ساعت یا 220 ساعت
🔰🔰🔰🔰🔰
به موجب تبصره یک ماده 51 قانون کار؛ کارفرما با توافق کارگران، نمایندگان قانونی آنان، می توانند ساعات کار را در بعضی از روزهای هفته کمتر از میزان مقرر و در دیگر روزها اضافه بر این میزان تعیین کند به شرط آنکه مجموع ساعات کار هر هفته از 44 ساعت تجاوز نکند.
با توجه به اینکه در قانون کار 44 ساعت کار برای یک هفته اعلام شده است و یک هفته شامل شش روزکاری و یک روز جمعه برای استراحت است. بنابراین برای محاسبه کل ساعات کار در یک ماه به قرار زیر عمل می کنیم.
(معادل 7 ساعت و بیست دقیقه) 7.33 = 6 روز کاری ÷ 44 ساعت
220 ساعت در ماه = 30 روز × 7.33
در برخی شرکتها نیز هر ماه کاری را چهار هفته متوالی 28 روز = 7 روز × 4 هفته بعلاوه دو روز کاری در نظر می گیرند و از آنجایی که قانون 44 ساعت کار برای یک هفته اعلام کرده است. کل ساعات کار در یک ماه را به قرار زیر محاسبه می کنند:
176ساعت برای 4 هفته متوالی = 44 ساعت برای یک هفته × 4
192 ساعت کار در ماه = (8 ساعت × 2 روز کاری) + 176 ساعت برای 4 هفته متوالی
باید به این نکته اشاره کرد که مبنای 192 ساعت نیز اشتباه نیست و اگر شرکت شما بر این اساس حقوق و اضافه کاری را محاسبه می نماید، این مورد به نفع کارکنان خواهد بود و لذا هیچ منافاتی با قانون کار ندارد.
کاری که از ساعت ۶ صبح تا ۱۰ شب انجام شود در گروه کارهای روز قرار میگیرد و اگر ساعت کاری شغلی از ۱۰ شب تا ۶ صبح باشد شب کاری محسوب میشود با توجه به این که ساعت کاری قانونی برای مشاغلی که سخت و زیان آور نیستند ۸ ساعت است روز کاری کارگران به دو نوبت تقسیم میشود نوبت اول کاری از ۶ صبح تا ۲ بعد از ظهر و نوبت دوم هم از ۲ بعد از ظهر تا ۱۰ شب انجام میشود.اگر ساعت کاری کارگران ۴ عصر شروع شود و بامداد به پایان برسد نوبت کاری آنها مختلط نام دارد.
ماده ۵۳- کار روز، کارهایی است که زمان انجام آن از ساعت ۶ بامداد تا ۲۲ میباشد و کار شب کارهایی است که زمان انجام آن بین ۲۲ تا ۶ بامداد قرار دارد. کار مختلط نیز کارهایی است که بخشی از ساعات انجام آن در روز و قسمتی از آن در شب واقع میشود. در کارهای مختلط، ساعاتی که جزء کار شب محسوب میشود، کارگر از فوق العاده موضوع ماده ۵۸ این قانون استفاده مینماید.
ماده ۵۴- کار متناوب کاری است که نوعا" در ساعات متوالی انجام نمییابد بلکه در ساعات معینی از شبانه روز صورت میگیرد.
تبصره- فواصل تناوب کار در اختیار کارگر است و حضور او در کارگاه الزامی نیست. در کارهای متناوب، ساعات کار و فواصل تناوب و نیز کار اضافی نباید از هنگام شروع تا خاتمه جمعا" از ۱۵ ساعت در شبانه روز بیشتر باشد. ساعت شروع و خاتمه کار و فواصل تناوب با توافق طرفین و با توجه به نوع کار و عرف کارگاه تعیین میگردد.
ماده ۵۵- کار نوبتی عبارت است از کاری که در طول ماه گردش دارد به نحوی که نوبتهای آن در صبح یا عصر یا شب واقع میشود.
ماده ۵۶- کارگری که در طول ماه به طور نوبتی کار میکند و نوبتهای کار وی در صبح و عصر واقع میشود ۱۰% و چنانچه نوبتها در صبح و عصر و شب قرار گیرد ۱۵% و در صورتی که نوبتها به صبح و شب و یا عصر و شب بیفتد ۵/۲۲% علاوه بر مزد به عنوان فوق العاده نوبت کاری دریافت خواهد کرد.
ماده ۵۷- در کار نوبتی ممکن است ساعات کار از ۸ ساعت در شبانه روز و چهل و چهار ساعت در هفته تجاوز نماید، لکن جمع ساعات کار در چهار هفته متوالی نباید از ۱۷۶ ساعت تجاوز کند.
ماده ۵۸- برای هر ساعت کار در شب تنها به کارگران غیر نوبتی ۳۵% اضافه بر مزد ساعت کار عادی، تعلق میگیرد.
ممنونم ازت توضیحات کامل وجامع بود