نمونه دستورالعمل انبارگردانی،صورتجلسات و جدول زمان بندی انبارگردانی
البته با توجه به ابعاد و اهمیت کالاها این زمان می تواند کوتاه تر هم در نظر گرفته شود. هدف از انبار گردانی به طور کلی شمارش موجودی اقلام کالا به منظور ایجاد اطمینان از وجود کمی و کیفی و کنترل کالاهاست.
بدین منظور لازم است قواعدی در حین انبار گردانی انجام پذیرد. از جمله این قواعد می توان به الصاق تگ به کالا می باشد. همچنین مواردی از قبیل پلمب انبار، عدم ورود و خروج کارکنان و افراد به انبار، مرتب سازی کالاها و سایر موارد امنیتی باید مورد بررسی قرار گیرد و بر اساس سیاستهای جاری مجموعه نسبت به الزام یا عدم التزام به آن اقدام نمود.
***
مسئول انبارگردانی با بررسی تگ های اولین شمارش و کنترل آن با لیست موجودی ثبت شده در حسابداری انبار در صورتی که مغایرتی مشاهده نشود، شمارش دوم را کنسل می نماید و درصورت مغایرت شمارش دوم نیز انجام می شود و در صورت مغایرت در شمارش دوم، شمارش نهائی با حضور انباردار و حسابرس و مسئول انبارگردانی انجام می شود. در پایان طبق گزارش انبار گردانی، کسری و اضافات به مدیریت گزارش می شود تا تصمیم گیری در خصوص صدور سند تعدیل انبار و سند حسابداری اضافات و کسری ها اتخاذ گردد.
نکته ۲: به طور معمول در کسری ها انبار دار مسئول شناخته شود و همچنین اضافات ورود کالاهایی باشد که مدارک آن به حسابداری انتقال داده نشده است.
نکته ۳: در حسابداری کل خالص اضافات و کسری ها به بهای تمام شده بسته می شود.
نکته ۴: در سیستم های مالی یکپارچه به دلیل وجود ارتباطات کامل بین سیستم انبار و حسابداری در اغلب موارد این کسری ها و اضافات بسیار محدود می باشند.
نمونه دستورالعمل انبارگردانی،صورتجلسات و جدول زمان بندی انبارگردانی
حجم: 77.5 کیلوبایت