امیراستادهاشمی

هنر نظم بخشیدن به ساختارهای نامتقارن درروزگار آشفته امروز ،ارزشی است ماندگار...

امیراستادهاشمی

هنر نظم بخشیدن به ساختارهای نامتقارن درروزگار آشفته امروز ،ارزشی است ماندگار...

نرم افزار محاسبه و پیش بینی احتمال ورشکستگی

سه شنبه, ۱۱ مهر ۱۳۹۶، ۰۳:۴۳ ب.ظ


ورشگستگی

 محاسبه و پیش بینی احتمال ورشکستگی بوسیله مقیاس Z) فرمول آلتمن (

عدد زد یا عدد آلتمن

عدد زد یا عدد زد آلتمن (Altman’s Z-score)  – این عدد مقیاسی برای تخمین و احتمال  ورشکستگی شرکت یا نهاد کسب و کاری است. این عدد که توسط داده های صورت های مالی محاسبه میشود قدرت مالی و اعتباری یا استحکام مالی شرکت ها را نشان میدهد. این عدد حاصل از جمع ۵ نسبت مالی است که توسط اقتصاد دان معروف ادوارد آلتمن در سال ۱۹۶۷ در مقاله ای انتشار یافت. عدد کمتر از ۱/۸ حاکی از احتمال بالقوه در ورشکستگی نهاد در دو سال آینده با احتمال ۹۵% بوده حال آنکه عدد زد بیشتر از ۳ بمعنای فقدان احتمال ورشکستگی نهاد است.

 

ورشکستگی

 وَرشِکَستِگی یا توقّف حالت یک تاجر یا شرکتی تجاری است که از پرداخت بدهی‌های خود ناتوان شده و نمی‌تواند تعهدات خودرا عملی کند. در اصطلاح به این چنین افراد ورشکسته، معسر و یا مفلس می‌گویند.

ورشکستگی و مقررات آن تنها دربرگیرنده بازرگانان می‌شود و چنانچه اشخاص عادی قادر به پرداخت بدهی خود نباشند اصطلاحاً به آنان «معسر» گفته می‌شود.

 

شرکت‌های تجارتی چون بازرگان شناخته می‌شوند، مشمول مقررات ورشکستگی می‌شوند ولی شریکان و مدیران آن‌ها چون تاجر نیستند مشمول این مقررات نخواهند شد. برای تقسیم دارایی‌های ورشکسته، بستانکاران نسبت به هم حق تقدمی ندارد ولی در حالت معسر، هر بستانکاری که زودتر اقدام نماید به نتیجه خواهد رسید.

ورشکستگی باید به موجب حکم دادگاه اعلام شود و تا زمانی که دادگاه حکم ورشکستگی را صادر نکرده، ورشکستگی تاجر ثابت نمی‌شود. دادگاه عمومی محل اقامت تاجر صلاحیت رسیدگی به این موضوع را دارد. اعلام ورشکستگی بر حسب تقاضای یک یا چند نفر از طلبکاران یا به تقاضای دادستان و یا حتی اظهار خود تاجر صورت می‌گیرد.

نرم افزار محاسبه و پیش بینی احتمال ورشکستگی بوسیله مقیاس Z) فرمول آلتمن (

تهیه کننده : سید مصطفی هاشمی


دریافت
عنوان: نرم افزار احتمال ورشکستگی
حجم: 3.79 مگابایت

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۷/۱۱
امیراستادهاشمی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">