شرایط جدید صدور دسته چک
بانک مرکزی با اعلام شرایط جدید ارائه دستهچک اعلام کرد، تحویل دستهچک به مشتری دارای سابقه چک برگشتی، بدهی غیرجاری و یا مشمولین موضوع ماده ۷ قانون صدور دسته چک ممنوع است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، بنابر اعلام بانک مرکزی، تحویل دستهچک جدید منوط به بازگشت حداقل ۸۰ درصد از برگههای آخرین دستهچک مشتری، اعم از صادرشده یا ابطالشده، به بانک خواهد بود.
نحوه شناسایی متقاضی افتتاح حساب جاری مطابق با مفاد قانون، آییننامه
و دستورالعملهای مبارزه با پولشویی میباشد.
بنابراین گزارش، برای جلوگیری از بروز هرگونه سوء استفاده و کلاهبرداری احتمالی از طریق چک،
بر شناسایی کامل شخص حقیقی و حقوقی بهمنظور افتتاح حساب جاری تأکید میگردد.
مسئولیت عدمرعایت یا تخطی از مقررات دستورالعمل حساب جاری با هیئت مدیره هر بانک است و در صورت تخلف، مشمول مجازاتهای انتظامی موضوع ماده ۴۴ قانون پولی و بانکی کشور میگردد.
فرم اشخاص دارای بیش از ۲۰ فقره چک برگشتی با نظارت واحد بازرسی آن بانک تکمیل و بهطور مستمر در دو مقطع پایان شهریور ماه و پایان اسفند ماه هر سال بهمنظور اتخاذ تدابیر نظارتی مقتضی به این مدیریت کل ارسال نمایند.
مدیریت بازرسی آن بانک نسخهای از گزارشها و نتایج بازرسیهای صورتگرفته در این خصوص را بههمراه مستندات مربوطه، بهطور ماهانه به این بانک ارسال نمایند.
***
ماده ۷ – هرکس مرتکب بزه صدور چک بلا محل گردد به شرح ذیل محکوم خواهد شد:
الف – چنانچه مبلغ مندرج در متن چک کمتر از ده میلیون (۱۰،۰۰۰،۰۰۰ ) ریال باشد به حبس تا حداکثر شش ماه محکوم خواهد شد.
ب – چنانچه مبلغ مندرج در متن چک از ده میلیون (۱۰،۰۰۰،۰۰۰ ) ریال تا پنجاه میلیون (۵۰،۰۰۰،۰۰۰ ) ریال باشد از شش ماه تا یک سال حبس محکوم خواهد شد.
ج – چنانچه مبلغ مندرج در متن چک از پنجاه میلیون (۵۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال بیشتر باشد به حبس از یک سال تا دو سال و ممنوعیت از داشتن دسته چک به مدت دو سال محکوم خواهد شد و در صورتی که صادر کننده چک اقدام به اصدار چکهای بلامحل نموده باشد، مجموع مبالغ مندرج در متون چکها ملاک عمل خواهد بود.
تبصره – این مجازاتها شامل مواردی که ثابت شود چکهای بلامحل بابت معاملات نامشروع و یابهره ربوی صادر شده نمیباشد.****
عنوان: دستورالعمل حساب جاری بانک مرکزی