امیراستادهاشمی

هنر نظم بخشیدن به ساختارهای نامتقارن درروزگار آشفته امروز ،ارزشی است ماندگار...

امیراستادهاشمی

هنر نظم بخشیدن به ساختارهای نامتقارن درروزگار آشفته امروز ،ارزشی است ماندگار...

حوادث

💢 تامین اجتماعی درباره حوادث ناشی از کار چه می گوید

🔰🔰🔰🔰🔰

از کار افتادگی ناشی از حوادث کاری ، غیر کاری و یا بیماری از جمله مواردی است که امکان بروز آن برای هر کارگر و بیمه شده ای وجود دارد و یکی از خدمات سازمان تامین اجتماعی برای جبران و پوشش چنین اتفاقاتی بر اساس مواد ٧٠ تا ٧٥ قانون تامین اجتماعی پرداخت مستمری به کسانی است که از کارافتاده می شوند و توانایی کار را از دست می دهند .

از کار افتادگی ناشی از کار (حوادث )

حادثه ناشی از کار اتفاقی است پیش بینی نشده که تحت تاثیر عامل یا عوامل خارجی در اثر عمل یا اتفاقی ناگهانی رخ می دهد و باعث وارد آمدن صدمه بر جسم یا روان بیمه شده می شود.

هر اتفاقی حادثه تلقی نمی شود مگر آنکه شرایط زیر را داشته باشد:

الف ) قابل پیش بینی نباشد .

ب ) وقوع آن ناگهانی باشد.

ج ) بر جسم یا روان شخص صدمه بزند .

د) حادثه متاثر از عامل یا عوامل خارجی باشد.

بر اساس ویژگی های فوق ، اتفاقاتی از قبیل خودکشی که قابل پیش بینی است و یا سکته که تحت تاثیر عامل خارجی صورت نمی گیرد ، حادثه ناشی از کار تلقی نمی شود . از نگاه قانون ، حوادث ناشی از کار حوادثی است که در حین انجام کار و یا به سبب آن در کارگاه یا موسسات وابسته و یا ساختمان ها و محوطه آن رخ می دهد و یا حوادثی که در مسیر رفت و آمد بیمه شده به محل کار اتفاق می افتد و یا در اوقاتی که بیمه شده به دستور کارفرما در خارج از محوطه کارگاه مامور انجام کاری می شود .

بنابراین حوادثی که در موارد زیر رخ می دهد ، در حین انجام وظیفه و ناشی از کار محسوب می شود :

الف : تمام اوقاتی که بیمه شده در کارگاه یا موسسات وابسته به آن و یا ساختمان و محوطه کارگاه مشغول به کار است .

ب : در مواردی که طبق دستور کارفرما خارج از محوطه کارگاه مامور انجام کاری است .

ج : اوقاتی که جهت معالجات پزشکی به مراکز درمانی مراجعه می کند .

د: اوقات رفت و برگشت بیمه شده از منزل به محل کار و برعکس ، مشروط براینکه در زمان عادی رفت و برگشت حادثه رخ دهد .

ه : زمانی که بیمه شده برای نجات سایر بیمه شدگان دچار حادثه شود .

و: بیمار ی های حرفه ای نیز در زمره حوادث ناشی از کار به حساب می آیند . بیماری حرفه ای مرتبط با کار است که به سبب اشتغال مداوم در بعضی از مشاغل حادث می شود ، مثل آنکه بیمه شده ای به دلیل سر وکار داشتن با مواد سرطان زا مبتلا به سرطان شود.

ز : همچنین بیمه شدگانی که در جریان انقلاب اسلامی دچارحادثه ای شده اند حادثه آنان ناشی از کار تلقی می شود.

نقش کارفرما در حوادث ناشی از کار

در حوادث ناشی از کار چنانچه بروز حادثه به دلیل قصور کارفرما در تامین و تجهیز وسایل و امکانات ایمنی کار باشد ، خسارت مربوطه از کارفرما اخذ می شود و در مواردی که خطا و یا قصور بیمه شده و کارگر در وقوع حادثه نقش داشته باشد ، کلیه هزینه ها اعم از هزینه های درمانی و پرداخت مستمری توسط تامین اجتماعی پرداخت می شود

بنابراین در دو مورد زیر مسئول تامین هزینه های ناشی از کار حادثه کارفرماست :

الف) هزینه های موضوع ماده ٦٦ قانون تامین اجتماعی . در صورتی که ثابت شود وقوع حادثه یا بروز بیماری مستقیما ناشی از عدم رعایت مقررات حفاظت فنی و ناشی از عدم رعایت مقررات بهداشتی و احتیاط لازم از طرف کارفرما یا نمایندگان او بوده است ، هزینه های مربوط اعم از معالجات و پرداخت مستمری توسط سازمان تامین اجتماعی و سپس این هزینه ها از کارفرما وصول می شود.

ب) هزینه های موضوع ماده ٩٠ قانون تامین اجتماعی . شاغلین در کارگاه ها باید قابلیت و استعداد جسمانی متناسب با کارهایی را که به آن ارجاع می شود داشته باشد و کارفرمایان مکلف اند قبل از به کار گماردن آن ها ترتیب معاینه پزشکی آن ها را بدهند . در صورتی که پس از استخدام مشخص شود نامبردگان در حین استخدام قابلیت و استعداد کار مربوطه را نداشته اند و کارفرما در معاینه پزشکی آن ها تعلل کرده است و در نتیجه بیمه شده دچار حادثه شده و یا بیماری اش شدت یافته است ، سازمان تامین اجتماعی خدمات ( درمان و مستمری در صورت از کار افتادگی یا فوت ) را به بیمه شده ارایه می دهد و هزینه های مربوط را از کارفرما مطالبه و وصول خواهد کرد.

نتیجه آنکه در صورتی که کارفرما در از کار افتادگی ناشی از کار بیمه شده مقصر تشخیص داده شود و سازمان تامین اجتماعی موظف به برقراری مستمری شود ، کارفرما باید مستمری ماهانه را به سازمان پرداخت کند ، در چنین شرایطی کارفرما می تواند با پرداخت مستمری ده سال فرد حادثه دیده به صورت یکجا به سازمان تامین اجتماعی بری الذمه شود .

حمایت های قانونی از شاغلین حادثه دیده:

قوانین و مقررات حوزه کار و رفاه اجتماعی مزایا و حمایت های خاصی برای کارگر حادثه دیده فراهم آورده که عبارت است از :

الف : چنانچه از کار افتادگی بیمه شده ناشی از حادثه کار باشد و یا بر اثر بیماری حرفه ای ( بیماری مرتبط با کار ) ، بدون در نظر گرفتن مدت پرداخت حق بیمه ، استحقاق دریافت مستمری از کار افتادگی کلی ناشی از کار را ( توسط سازمان تامین اجتماعی ) خواهد داشت .

ب : برای کارگرانی که بر اثر حادثه ناشی از کار از کارافتاده کلی می شوند و به این ترتیب قرارداد کار ان ها خاتمه می یابد ، کارفرما موظف به پرداخت دو ماه حقوق به عنوان مزایا و پاداش خدمت است .

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۷/۱۱/۰۶
امیراستادهاشمی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">